Installatie
U kunt de schotelantenne laten installeren op, aan of bij uw huis. Dit kan heel onopvallend, bijvoorbeeld wanneer u een schotel met een 'discrete' kleur kiest. Wij raden u af om dit zelf te doen. De schotel moet zeer nauwkeurig op de satelliet worden gericht. Een afwijking van een halve graad is al funest. U kunt dit het best overlaten aan een erkende ASTRA Service Dealer.
De schotelantenne is het belangrijkste onderdeel om te kunnen genieten van radio en televisie via ASTRA. De antenne ontvangt de signalen van de satelliet en reflecteert die in de richting van de Universele LNB. De afmeting van de schotelantenne hangt af van het bereik van de satelliet. Dat bereik noemen we de footprint. In Nederland volstaat voor digitale ontvangst doorgaans een schotelantenne met een diameter van 60 centimeter.
Flats en appartementencomplexen kunnen een gemeenschappelijke ontvangstinstallatie laten plaatsen. Steeds meer nieuwbouwprojecten worden met zo'n gemeenschappelijke installatie opgeleverd. Alle woningen hebben een eigen satellietaansluiting gekregen en zijn dus GSO. Dat wil zeggen: ze zijn Gereed voor Satelliet Ontvangst.
Universele  l n b:
De Universele LNB is nodig om alle ASTRA-signalen (analoog en digitaal) die via de schotelantenne worden gereflecteerd, om te zetten in een perfecte beeld- en geluidskwaliteit. Er zijn verschillende soorten LNB's. Met een zogeheten Twin LNB bijvoorbeeld, kan op twee plaatsen in een huis het ASTRA-signaal worden ontvangen. En met een Quattro LNB kunt u vier onvangers op dezelfde schotelantenne aansluiten.
Ontvanger:
De ontvanger, qua formaat te vergelijken met een videorecorder, wordt ook wel tuner, decoder of set-top-box genoemd. Dit apparaat zorgt ervoor dat het satellietsignaal wordt omgezet in beeld en geluid en waar nodig 'ontsleuteld'.
_________________________________________________________________
Als u vragen heeft over bepaalde artikelen, neem dan gerust contact met ons op.
En als we het niet op voorraad hebben, een bestelling is snel geplaatst. klik hier >
Contact opnemen