Het laatste nieuws
_________________________________________________________________
Arosat Rheden brengt u altijd het laatste nieuws.
Om beeld te ontvangen op de Nederlandse zenders dient de klant de CANALDIGITAAL-smartcard aan te melden. Na activatie stuurt CANALDIGITAAL de smartcard maandelijks een signaal om de ontvangstrechten te verlengen. De klant dient minimaal één uur per maand af te stemmen op de Nederlandse zenders. Vergeet men dit, dan dient de smartcard ge-heractiveerd te worden. (Her)activatie kon tot vandaag alleen telefonisch via de servicelijn..
CanalDigitaal: Online (her)activeren smartcard
Het (her)activeren van de smartcard werkt uiterst eenvoudig:
- Toets alléén het smartcardnummer in zonder enige toevoeging!
- Stuur het sms-bericht naar telefoonnummer: 06-44 300 300
- Uw aanvraag is klaar!
Let op dat u eerst alles installeert, stop de smartcard in de ontvanger en controleer de ontvangst via een van de Free to air-kanalen (bijv. BVN, kanaal 14)! Vraag pas als alles werkt het signaal aan!
Het systeem herkent zelf of het om een nieuw te activeren smartcard of een heractivatie gaat. Het (her)activatiesignaal wordt direct nadat de sms bij CANALDIGITAAL is binnengekomen, verzonden. Hiervan krijgt men geen bevestiging! Binnen een half uur na het verzenden van het bericht, zal de (her)activatie signaal bij de decoder aankomen. Zorg er voor dat de smartcard in de ontvanger zit en aan staat op één van de Nederlandse zenders.

Deze service is tegen het normale sms-tarief. CANALDIGITAAL rekent hiervoor geen kosten.
De (her)activatie mogelijkheden op een rij:
- Sms naar 06- 44 300 300
- Internet: www.canaldigitaal.nl (Service)
- IVR-systeem
Klanten van CANALDIGITAAL kunnen vanaf vandaag hun smartcard ook online (her)activeren. Deze uitbreiding van de service biedt klanten de mogelijkheid om gratis en onafhankelijk van de openingstijden van de servicelijn, toegang te krijgen tot het uitgebreide zenderaanbod van CANALDIGITAAL.
Activeren of heractiveren van smartcard via sms
Vanaf maandag 6 juni is het mogelijk om een activatie- of heractivatiesignaal aan te vragen via sms.
Het online activeren van de smartcard vindt u onder www.canaldigitaal.nl hoofdstuk : Service.
Activatie (pre-enabling)
Bij aankoop van een nieuwe smartcard geeft een smartcard nog geen beeld. Om het CANALDIGITAAL-zenderaanbod (tijdelijk) te kunnen ontvangen, moet de nieuwe kaart eerst geactiveerd worden, het activeren van een nieuwe smartcard kan slechts eenmalig worden uitgevoerd! Binnen 2 weken na aanvraag van dit signaal moet het inschrijfformulier zijn verwerkt, anders valt het beeld uit op het CANALDIGITAAL-zenderaanbod.
Nederland 1 HD op ASTRA 23.5 met EK Voetbal en Olympische Spelen
CanalDigitaal zal deze zomer het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen in HDTV uitzenden via ASTRA 23.5 Oost. Zij hebben hiervoor een overeenkomst gesloten met de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Ook zullen diverse programma's van Nederland 1 na upscaling via Nederland 1 HD te zien zijn. De door de NOS verzorgde HD-uitzendingen zullen voor alle houders van een CanalDigitaal SECA-smartcard beschikbaar zijn.
Heractivatie
Als een smartcard enkele weken buiten gebruik is zal er geen beeld meer vertoond worden op het CANALDIGITAAL-zenderaanbod. De smartcard heeft dan de maandelijkse update van de beveiligingscodering gemist, om weer beeld te ontvangen is een heractivatiesignaal nodig. Dit kan dus nu ook via sms.
Speciaal voor satellietkijkers is op 4 juni 2008 het nieuwe ASTRA High Definition (HD) demokanaal van start via ASTRA 23.5 Oost (ASTRA 1E, 12031.50 MHz, horizontaal). Het ASTRA HD demokanaal is free-to-air en dus gratis te ontvangen voor alle ASTRA 23.5 satelliethuishoudens. Voor de productie van het nieuwe HD demokanaal werkt ASTRA samen met het Luxemburgse LUXE.TV, dat niet alleen bijdraagt aan de HD-programmering maar ook verantwoordelijk is voor play-out en editing.
Satelliettelevisie-aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen gingen onlangs al via ASTRA 23.5 van start met een HDTV-pakket bestaande uit Discovery HD, National Geographic HD, Brava HDTV. Binnenkort wordt hier VOOM HD aan toegevoegd.
Ook zijn deze zomer de HD-uitzendingen van het EK Voetbal en de Olympische Spelen via ASTRA 23.5 te ontvangen (als onderdeel van Nederland 1 HD). Inmiddels zijn al ruim dertig HDTV-kanalen via ASTRA beschikbaar, waaronder ook free-to-air kanalen als BBC HD en Anixe HD. Hiermee is ASTRA veruit het belangrijkste HDTV-platform in Europa.
_________________________________________________________________